Alto De Viette

Alto De Viette is een zeer polyvalente draver uit 2010 met 288.950€ met een record van 1.11.6a, 1.12m.  Hij was op zijn vier jaar semi-klassiek attelé en op zijn vijf jaar klassiek hengst monté. Zo wist hij onder meer de Prix Gaillon en Prix Pimprenelles te winnen; Maar zijn grootste prestatie kwam er in de Prix des Elites waar hij een tweede plaats kon wegkapen. Ook kon hij zich plaatsen in de Prix Hervé Céran-Maillard (groep 2) en Prix Octave Douesnel (groep 2).

Alto De Viette stamt af uit een nest van kampioenen met al vader de beste dekhengst ter wereld: Ready Cash. Zijn moeder is Mini Ceinture (Dahir de Prélong). In de stamboom zien we een inbreeding op Florestan (5×5).

Zijn eerste productie was de “H-generatie”. Hij heeft ondertussen 36 producten waarvan er zich 5 konden testen. De gemiddelde spaartpot per getest product bedraagt op dit moment 4.718 euro maar dit zal zonder twijfel nog stijgen in de toekomst.

Paard in de veiling : Invictus One (25)

Andover Hall

Andover Hall is ongetwijfeld een van de beste verervers ter wereld. In zijn relatief korte carrière van 22 koersen kon hij er 11 van winnen met nog 7 plaatsen erbovenop. Dit was goed voor 870.510 euro met een record van 1.09.4. Komende uit een zeer succesvolle stamboom zorgt hij nog voor extra kwaliteit bij zijn producten.

Zijn bekendste producten moet zonder twijfel Nuncio zijn, deze Zweedse tophengst was jaren onverslaanbaar en kon meer dan drie miljoen euro bij elkaar lopen met als hoogtepunt winst in de Elitloppet. Perfect Spirit, een ander product kon de Hambletonian winnen. Net als Donato Hanover die net geen drie milljoen euro bij elkaar liep. Hij heeft maar liefst twaalf producten die minstens een miljoen euro bij elkaar gelopen hebben. Zo zijn er ook nog Brad De Veluwe (FIN) die de GP UET kon winnen en Magic Tonight die een Elitloppet op zijn naam kon schrijven.

Andover Hall absolute garantie op klasrijke dravers die de sucessen aan elkaar rijgen. Een buitenkans!

Paard in de veiling : Private Banker SB (38)

Bellino d’Auvrecy

Bellione d’Auvrecy kon in zijn carrière 215.515 euro bij elkaar lopen met een record van 1.11.8. Zijn grootste overwinningen kwamen er in de Prix de Cabourg, Prix de Graignes en Prix des Aubepines. Bellino is een hengst uit Ganymede en Lady d’Auvrecy (Dorenzo) met een inbreeding van Kerjacques (4×4), Quinio (5×5) en Arlette III (5×5).

Zijn eerste producten kwamen er in 2018 dus het is nog even afwachten wat hij als dekhengst waard is, maar met een origine als deze kan u gerust zijn dat Bellino een goede vererver zal worden.

Paard in de veiling : Igloo D’Erpion (7) & Pyrate D’Erpion (33)

Boardwalk Hall

Boardwalk Hall is een brok pure Amerikaans speed. Hij wist zo goed als 200.000 euro te winnen in zijn carrière met een scherp record van 1.10.7. Boardwalk Hall komt uit een zeer succesrijke stamboom met als vader de bekende Conway Hall.

En die Amerikaanse speed is ook exact wat zijn nakomelingen laten zien.

Zo is er de Belgische Love it EV die een record van 1.14.2 kan voorleggen met meer dan 20.000 euro aan winsommen. Een jaartje eerder zien we Kingdom EV die met 1.14.9 niet veel moet onderdaan met een winsom van ruim boven de 10.000 euro. Ook bracht hij Lincoln EV voort die een vijfde plaats in de Darby kan voorleggen met een record van 1.15.1

Paard in de veiling : Princeton Girl SB (10) & Opera Proud (12)

Cash And Go

Wie overtreft deze bloedlijn? Cash And Go is de volle broer van levende legende Bold Eagle. Deze 7-jarige jonge dekhengst wist op dit moment al 347.608 euro bij elkaar te lopen met een record van 1.11.3. Hij maakt deel uit van generatietoppers als Charly Du Noyer en Carat Williams. De mengeling van snelheid en uithouding maakt van deze hengst een uitzonderlijk vaderpaard. Dit komt misschien wel door de 40% jong Amerikaans bloed met inbreeding van Workaholic (4×3), Florestan (5x5x5), Speedy Crown (5x6x4) en Star’s Pride (7x6x6 7×6 7×6) en Vésubie (5×5).

Om het allemaal gemakkelijk samen te vatten, deze hengst heeft alles om het te maken als dekhengst en we kijken reikhalzend uit naar zijn eerste Franse productie van de letter “J”.

Paard in de veiling: Jeslyn Butterfly (13)

Coktail Jet

Waar te beginnen bij deze klassieke topper? Hij had een ongelofelijke koerscarrière met 1.896.774 euro aan winsommen met overwinningen in; de Prix d’Amérique, René Balliure, Prix de France, Prix de l’Elitloppet, critérium 5ans, prix de l’Etoile en prix de l’Atlantique. Maar na zijn koerscarrière bleek zijn carrière als dekhengst zowaar nog succesvoller.

Hij was nr 1 van de hengsten in Frankrijk in 2002, 2003, 2004, 2007, 2010 en 2011.Cocktail Jet is een prachtige combinatie van explosieve Franse en Amerikaanse bloedlijnen. Al bijna twintig jaar kwalificeert hij gemiddeld meer dan 75% van zijn producten. Maar liefst 266(!) producten wisten meer dan 100.000 euro te winnen. Een aantal dat geen enkele dekhengst kan benaderen. Coktail Jet was voor Ready Cash het toonaangevende vaderpaard bij uitstek en nog steeds blijven zijn producten grote koersen winnen. Het beste bewijs hiervan is Enino du Pommereux die onlangs nog het criterium kon winnen.

Paard in de veiling : Jamina Des Chases (9) & Jilou Des Chases (39)

Cristal Money

Deze prachtige hengst is een product uit Coktail Jet en Making Money (Himo Josselyn). Cristal is een triple inbreeding van Sabi Pas (4×5), Keracques (5×5) en Star’s Pride (4×6).  Cristal Money is een briljante klassieke kampioen die onder meer de groep 1-koers Prix de l’Etoile op zijn erelijst heeft staan, naast nog vijf andere semi-klassiekers. Dit was goed voor 523.330 euro en een record van 1.13.2.

Deze relatief jonge dekhengst zijn eerste productie was de letter “H”. Daarin zien we enkele beloftevolle jonge dravers zoals Hola Destinee (36.000 euro, 1.19.2a), Hard Money (20.700 euro, 1.17.1a) en Hallelujah Money (16.750 euro, 1.17.4a),…

Paard in de veiling: Iris Heuvelland (36)

From Above

From Above is een absolute topper uit Zweden die bijna de kaap van het miljoen aan winsommen bij elkaar gelopen heeft. Zo was hij de eerste die in Zweden de Grand slam – Kriterium, Derby, Breeders Crown en de Elitloppet- kon winnen.Hij stamt dan ook af uit een uitzonderlijke moederlijn waarin we maar liefst drie Hambletonian-winnaars kunnen in terugvinden; Bonefish, Giant Victory en Tagliabue.

De producten van From Above laten zien dat hij een uitstekende vererver is want ook zij laten zijn explosiviteit gecombineerd met hardheid en vlotte drafgangen zien. Zo konden al twee Belgische producten van hem de Darby winnen uit zijn beperkte jaargangen. In 2017 was er de prachtige Kazan Vrijthout en in 2011 was er Damn Good Ceke. In het buitenland springt vooral Quick Fix in het oog met bijna een half miljoen aan winsommen en een record van 1.09.9

Paard in de veiling : Ohio Girl SB (21) & Prime Minister SB (29)

Fearless Vrijthout

Fearless Vrijthout is een tienjarige dekhengst met 73.353 euro aan winsommen met een recrd van 1.13.3 over 2150 meter. Deze Belgische klassieke hengst kon al als tweejarige zijn debuut winnend afsluiten en op 3-jarige leeftijd kwam zijn eerste klassieke zege in het Groot Criterium der driejarigen. Een jaartje later had hij een nagenoeg perfect jaar met elf overwinningen waarbij hij enkel in de Darby zijn meerdere moest erkennen. Zijn mooiste overwinning kende hij met eigenaar Marc De Cock in de sulky waar hij zijn eigenaar een zege kon schenken op Waregem Koerse. Over zijn carrière heen kende hij een winstpercentage rond de 60%.

Als dekhengst is hij nu op weg om een nieuwe mooie carrière uit te bouwen en hoe kan dat ook anders met een vader als Jag De Bellouet. In Frankrijk behoort Jag ook bij de succesvolste verervers en hij hoort bij de beste dekhengsten als we naar winsommen per product kijken.

Fearless’ eerste producten zien er dan ook veelbelovend uit en we kijken er nu al naar uit om zijn eerste generatie “O” aan het werk te zien op onze hippodromen.

Paard in de veiling: Obelix Vrijthout (15)

Icare de Pouline

Icare de Pouline is afkomstig uit Beautiful Somoli en Bellissima(Lurabo) met een inbreeding van Carioca II (4×4) Mousko Williams (5×5) Quovaria (5×5), Hernani III (5×5), Quinio (5×5) en Kairox (5×5)

In zijn koerscarrière kon hij 183.642 euro bij elkaar verdienen met een record van 1.13.8 met als toppunt zijn overwinning in de groep 2  Prix Maurice De Gheest in de bereden ren Prix de Flers.

Als dekhengst gaf hij in Frankrijk onder meer Pouline Leman (438.330€, 1.12.4a, 1.14.4m) en Pacha De La Frette (358.284€, 1.10.9a, 1.11.2m). In België is hij de bekende vader van Icare T (21.996€, 1.14.3a).

Paard in de veiling: Entre Nous Jijo (48)

Indigious(DE)

Indigious had een prachtige carrière als koerspaard. Zo wist hij als driejarige maar liefst zesmaal te winnen uit negen starts. Daarbij zaten koersen zoals de Deutsches Traber derby Eliminiation, de Halmstad Kommun en de Oktan Sunds Lopp. Als vierjarige wist hij hier nog de Breeders Crown en eliminatiereeks van de GP de l’UET aan toe te voegen, in de finale veroverde hij een vierde plaats. In zijn carrière liep hij in totaal 52 koersen waarvan hij er vijftien kon winnen met daarboven nog 19 plaatsen. Frank Nivard sprak over deze Indigious met de volgende woorden: “Indigious is een absoluut klassepaard, die zeer gemakklijk handelbaar is en bovendien weet hoe hij een koers kan afmaken. Frank Nivard werd in de sulky samen met Indigious tweedes in de Prix du Luxembourg in 2017. In totaal kon hij 586 895 euro te verdienen in een record van 1.10.7. Indigious dekt sinds 2018 en zijn eerste producten zijn er fenomenaal uit.

Indigious is een zoon van Prodigious, na Ready Cash één van de beste dekhengsten in de drafsport.

Paard in de veiling: Prestigious SB (4)

Leading Lantern

Leading Lantern behaald net geen half miljoen euro aan prijzengeld in zijn carrière met een record van 1.11.7. Hij kon maar liefst 28 koersen winnen uit 61 starts met nog 21 plaatsen ook. Ongelofelijke statistieken! Hij is het perfecte voorbeeld van outcrossing-fokken en dat laten zijn nakomelingen dan ook zien op de renbanen. Tevens zorgt dit ervoor dat hij geschikt is voor zo goed als elke merrie.

Een onwaarschijnlijke 100% van zijn eerste jaargang uit 2014 loopt in de koers. Een perfect voorbeeld hiervan is Kidspeed Vrijthout die tweede werd in een reeks voor de Vaderpaarden, net zoals in de finale!

Paard in de veiling : Prada (26 ) & Oxy Lantern SB (34)

Lilium Madrik

Klassieke draver op zijn drie jaar uit Arnaquer (Fakir Du Vivier) en Eléa de Galaxie (Taras Bulba). We zien een inbreeding van Kerjacques (4×4) et zijn moeder Arlette III (5x5x5), daarboven Carioca II (4x5x6x5) en Star’s Pride (4×5). In zijn Carrière was Lilium Madrik goed voor 238.923 euro met een record van 1.13.4.

Lilium heeft 735 producten al gegeven waarvan er zich een 320 wisten te testen, goed voor een gemiddelde van 44%. De geteste producten liepen al meer dan 15 miljoen euro samen met een gemiddelde winsom van 47.916 euro per getest product.

Zijn topproduct is de prachtige merrie Adelia De Melodie die een record van 1.11.8a en 1.11.4m kan voorleggen met 489.890 euro aan winsommen. Verder volgen ook nog Baron Du Bourg (332.450€, 1.12.8a, 1.12.1m), Brillant Madrik (280.90€, 1.13.6). Maar liefst 55 producten verdienen al meer dan 100.000 euro!

Paard in de veiling: Cherry Du Chatault (14)

Look De Star

In zijn relatief korte koerscarrière kon Look De Star toch schitteren in het Critérium des Jeunes en le Prix Paul Karle waar hij Love You kon kloppen. Ook kon hij een derde plaats wegkapen in de Grand Prix de l’UET. Hij kon 224.277 euro winnen met een record van 1.12.7.

Deze Coktail Jet zoon uit Corte(Lurabo) heeft een inbreeding van Carioca II (5×4). Hij heeft een zeer succesvolle carrière als dekhengst uitgebouwd.  We zien hem vaak terug in de top-10 vaderpaarden die winnende dravers aflevert.

Hij heeft al 1120 producten waarvan er zich 603 konden testen (54%). Zijn producten liepen dan ook al 36.298.627€ samen met een mooi gemiddelde van 60.197€ per getest product. Zijn topproducten zijn Ustinof Du Vivier (1.129.730, 1.09.8a, 1.134m) die we nog steeds zien schitteren op de Europese hippodromen, Roc Meslois (812.950€, 1.10.5a) en Anzi De LIards(750.680€, 1.116a, 1.13.2m).

Maar zijn meest succesvolle product is ongetwijfeld de Noorse Lionel die maar liefst al 1.732.104 euro bij elkaar kon lopen met een record van 1.11.1! Een uiterlijke kopie van zijn vader.

Maar in totaal kon Look De Star al 117 producten geven met minstens 100.000 euro aan winsommen!

Paard in de veiling : Jumbo Star (40)

Love You

Wat kunnen we anders zeggen dan dat we houden van deze kampioen op de piste en supervererver in de stal. In zijn carrière verzamelde deze Coktail Jet-zoon maar liefst 1,4 miljoen euro met een record van 1.10.2. Zo won hij het Criterium Continental en wist hij tweemaal de Prix des Ducs de Normandie winnen. Maar wie dacht dat zijn carrière als dekhengst minder goed zou kunnen zijn als zijn koerscarrière kwam bedrogen uit.

Slechts een handvol hengsten ter wereld kunnen de cijfers voorleggen die Love you voorlegt in Frankrijk. Over 13 jaargangen heen al behaalt hij een ongelofelijk percentage van rond de 75% geteste producten. Onvoorstelbaar is de uitschieter van 88% in 2005 waar maar liefst 70 van zijn 80 producten getest werden.

Als je dan weet dat zijn producten dan ook nog eens gemiddeld 76 604 euro binnenrijven dan weet je dat je met Love You een succes op garantie neemt. Zijn producten wisten dan ook al meer dan 2400 overwinningen te boeken met een totaal van meer dan 63 miljoen euro aan winsommen.

Hij heeft zoveel kampioenen gegeven dat we er slechts enkelen uit belichten omdat er te veel zijn om op te sommen. Maar zijn meest succesvolle product is de ravissante Belina Josselyn(2 284 930, 1.10.2) die dit jaar nog de Prix d’Amérique kon winnen naast tal van andere groep 1-koersen zoals de Prix de France en tweemaal de Prix de Paris. Ook Quaker Jet(1 758 330 euro, 1.09.6) is een Love You-Product en ook hij wist zich te plaatsen (2des) in de Prix d’Amérique. Nog een Prix d’Amérique-winnaar vinden we terug in Royal Dream(1 591 310 euro, 1.12.3). Maar liefst 7 producten wisten al meer dan een miljoen euro aan winsommen bij elkaar te lopen. Denk hierbij aan kampioenen zoals Qualita Bourbon, Nahar, Uza Josselyn, Sanity. Maar verder zijn ook Booster Winner, Village Mystic, Bolero Love,…. allemaal producten van deze tophengst. Absolute klasse.

Paard in de veiling: Amber Transs R (27) & Patton SB ( WC2)

Magnificent Rodney

Magnficent Rodney was in beide disciplines wereldtop, getuige zijn records van 1.11.4a en 1.12m. Hij verdiende meer dan een miljoen euro en zijn grootste overwinning was de Prix de Cornulier en de Prix du Bourbonnais. Afstammeling van de legendarische Coktail Jet en Bodomie (Podosis) laat Magnificent zien ook een uitstekend vererver te zijn. Bovendien is er een inbreeding van Star’s Pride (4×4), Fandango(5×5) en carioca II(5x5x5x6). Magnificent staat in Frankrijk regelmatig in de top tien van winnende vaderpaarden.

Hij heeft 665 producten gegeven waarvan er zich al 344 konden testen, meer dan de helft (52%) dus. Zijn geteste producten zijn goed voor een gemiddelde van 50.032 euro en liepen in totaal al meer dan 17.211.144 euro bij elkaar.

Zijn topproducten zijn Best Of Jets (707.660€, 1.113a, 1.10.6m), Volcan De Bellande (505.500€, 1.11.3a, 1.11.7m) en Bad Boy Du Dollar (426.080€, 1.11.4a). Hij gaf in totaal al 57(!) winnaars die meer dan 100.000 euro bij elkaar gelopen hebben.

Orlando Vici

Orlando Vici was een authentieke jaargangtopper. Als dubbel laureaat van zowel het criterium voor drie- als vierjarigen wist hij paarden zoals Offshore Dream en Oiseau de Feux te domineren. Door tegenslag had hij een zeer korte maar succesvolle carrière. Uit 32 starts wist hij twaalfmaal te winnen en zich daarboven op nog achtmaal te plaatsen. Uiteindelijk verzamelde hij 835 990 euro met een record van 1.12.7.

Hierna begon zijn tweede carrière als dekhengst en die is minstens even succesvol. Zijn producten verzamelden op dit moment al meer dan 27 miljoen euro gespreid over 1291 overwinningen. Met een gemiddelde van 55 610 euro per getest product. Zijn bekendste product is Un Mec d’Heripre (1 629 580 euro, 1.09.4). Over tien jaar haalt Orlando Vici een duizelingwekkend gemiddelde van ruim boven de 65% aan geteste paarden.

In Zweden was hij in 2017 nummer 1-dekhengst voor de 4-jarigen. Door zijn exceptionele resultaten in het buitenland is hij uitermate geschikt om te kruisen met jong Amerikaans bloed.

Paard in de veiling: Bytina D’Erpion (6) & Bella Donna (44)

Pad d’Urzy

Pad d’Urzy was tijdens zijn carrière goed voor 309.120€ met een record van 1.12.1. Zo behaalde onder meer een snelheidsoverwinning in Italië en kon zich plaatsen in de Prix de l’Etoile en het criterium der 3-jarigen, beiden groep 1-koersen. Deze Kaisy Dream-zoon kon zowel aangespannen als bereden goed uit de benen en dat laten zijn nakomelingen dan ok zien. Uit dezelfde bloedlijn komt onder meer Volcan d’Urzy, nog een klassiek paard.

In de bloedlijn langs moederzijde zien we de bekendste namen uit heel de Franse stud-book terug zoals Jalna IV, moeder van de legendarische Roquépine. Pad d’Urzy heeft ook een inbreeding van Ura (6×3) en vader Carioca II(6x7x4x5) net zoals op Arlette III (6×5) en Jalna IV (6×5).

Als dekhengst geeft Pad d’Urzy echte dravers met een gemiddelde van 42% getesten over de generaties “V” tot “G”. Hij heeft dan ook al 6 tonwinnaars gegeven.

Paard in de veiling: Jena Spoken (22)

Roc Meslois

Als winnaar van het criterium der vijfjarigen zien we in Roc Meslois een natuurlijke draver die bijna de kaap van een miljoen euro wist te halen in zijn koerscarrière. Hij kaapte bovendien een tweede plaats weg in de Grand Prix de l’U.E.T. Als zoon van Look de Star is hij bovendien een uitstekende vererver.

In zijn eerste vier jaargangen behaalde hij een gemiddelde boven de 60% getesten. Zijn producten behaalden al meer dan 425 overwinningen goed voor meer dan acht miljoen euro aan prijzengeld. Met een gemiddelde van 33 908 euro aan winsommen per getest product zien we ook bij zijn nakomelingen zuivere koerspaarden die prachtige resultaten weten te halen. Hierbij denken we vooral aan Best Du Hauty(1.12.0a, 1.15.1m, 360 240 euro) en Cocktail Meslois(314 490 euro, 1.11.5a, 1.13.7m) die de Prix des Elites kon winnen.

Paard in de veiling: Onamission SH(19)

Rocklyn

Rocklyn was bekend om zijn zeer gemakkelijke gangen wat hem een mooie som van 480.430 euro opleverde met een record van 1.11.9. Als 2-jarige won hij vier van zijn vijf koersen. En dit was in de generatie van Ready Cash en consoorten… In zijn carrière wist hij onder meer de Prix Henri Levesque en de Prix ephrem Houel te winnen, beide groep 2. Daarnaast wist hij zich ook te plaatsen in de Prix De Selection en de Prix de ‘l’Etoile.

Rocklyn is een product uit  en Haelley Blue (Cezio Josselyn). We zien een inbreeding van Pacha Grandchamp (5×4) en Fandango (5×5) Star’s Pride (5x6x5), Speedy Crown (5×4), en Carioca II (6×4). Zijn moederlijn sluit zeer dicht aan bij d’Echo, Niky en Imoko (vader van Timoko).

Maar als we echt indrukwekkende cijfers willen bovenhalen moeten we gaan kijken naar zijn carrière als dekhengst. Die blijkt tot nu toe fantastisch te zijn met 297 geteste producten op 497 veulens, een gemiddelde van 60% over 8 jaargangen heen, inclusief jaargang 2017 waar er nu reeds 4 van de 33 zich konden testen.

Zijn bekendste producten zijn Atlessima (442.740€, 1.12a, 1.14.1m), American dollar (301.900€, 1.12.3a) en Ah Quel Micha (232.140€, 1.11.7). Hij gaf ook reeds 26 producten met meer dan 100.000 euro op de spaarboek.

Paard in de veiling: Jackie D’Erpion (5) & Ginkgo River (WC3)

Speed Clayettois

Speed Clayetoois(1984-2007) was een zeer succesvolle draver met maar liefst 884.281 euro aan winsommen met een record van 1.17.1. In zijn eerste koersjaar kon hij 10 van zijn 13 koersen winnend afsluiten. Zo won hij de Prix De Vincennes, Prix du Président de la République en later ook nog de Prix des Centaures waar hij vijftig meter kon goedmaken. Daarboven kwamen ook nog de Prix d’Essai, Prix de Normandie en de Prix des Elites.

Hij is afkomstig uit Joachim en Belle Clayettoise met een inbreeding van Javari(5×5), Loudeac (4×4), Bolero (5×5) en Bonne Fortune (5×5). Hij gaf 652 producten waarvan er zich 270 konden testen, goed voor een percentage van 41%. De gemiddelde winsom per getest product bedraag 54.402 euro. Zijn topproducten zijn Roxana De Barbray (1.001.531€, 1.11.2a, 1.15.9m) en Picsou de Villabon (825.720€, 1.12.1a, 1.10.9m). Hij gaf 42 producten die meer dan 100.000 euro gewonnen hebben.

Paard in de veiling: Ulexoise (41)

Timoko

Een kampioen onder de kampioenen. Slechts een handvol paarden wist meer dan Timoko’s 15!() groep 1-koersen te winnen. Daarbij zitten twee overwinningen in de Elitloppet, viermaal het Criterium de Vitesse, het criterium der drie- en vierjarigen, prix Sélection, Prix de France, Prix de l’Atlantique, grote prijs van Wallonië, een tweede en derde plaats in de Prix d’Amérique en ga zo maar door. In totaal wist hij een ongelofelijk bedrag van 5 006 731 euro bij elkaar te lopen, waarvan anderhalf miljoen in het buitenland. Dit met een record van 1.09.

Nu is Timoko aan zijn dekhengstcarrière begonnen en ook dit zullen we geweten hebben. In 2018 werd hij derdes in het algemene klassement der dekhengsten met slechts 3 generaties in koers. In zijn eerste vier jaargangen behaalde Timoko testpercentages van 73, 61, 72 en 60%. Een garantie op succes met andere woorden. Zijn producten haalden al meer dan 350 overwinningen voor meer dan acht miljoen euro aan prijzengeld. Zijn gemiddelde opbrengst per getest veulen ligt ruim boven de 30 000 euro.

Zijn bekendste producten zijn Dreammoko(548 734 euro, 1.09.4), Elite du Ruel(396 694 euro, 1.10.3) en Etonnant(360 400 euro, 1.12.8a, 1.12.0m) en niet te vergeten Folelli(322 540 euro, 1.12.2) die het Critérium des Jeunes wist te winnen in 2018. Al zijn producten geven blijk van grote klasse en bovenstaande producten hun carrière is nog volop aan de gang.

Paard in de veiling: Imagine Pont Royal (5) & In Charge (35)

Traders

Traders is een recent klassieke winnaar. Wie kan zich zijn prachtige overwinning in de Cornulier van vorig jaar nu niet herinneren? Maar de koers die we ons misschien het best voor de geest kunnen halen is de Prix Marcel Laurent waar hij Bold Eagle in de laatste honderden meters langs de koord te grazen nam.

Hij is één van de beste monté-paarden van de afgelopen jaren maar wist attelé ook al topprestaties af te leveren en wist zo maar liefst al 1.4 miljoen bij elkaar te lopen met een record van 1.10.1!

Zijn vader Ready Cash is de beste vererver die de drafwereld ooit heeft gezien en ook zijn producten blijken nu uitstekende vaderpaarden te zijn. Traders is een jonge dekhengst met een eerste productie in 2017. Dus dit is de kans om bij de eerste te zijn om van deze execptionele bloedlijn te profiteren.

Daarnaast is Traders de volle broer van Jerry Mom, Derby-winnaar, die ons afgelopen zomer liet genieten van enkele schitterende overwinningen op de grootste Franse hippodromen en wiens limieten nog niet gekend zijn.

Paard in de veiling: Orpheus (11)

Very Well Jet

Very Well Jet wist een mooie som van 300.270 euro bij elkaar te lopen met een record van 1.13.3. Hij kon elf keer winnen tussen zijn 3de en 6de levensjaar. Zo kon hij onder meer de Prix de Ferrières, Prix Mebsuta, Prix de Mouzonville,… winnen. Hij kon zich ook twee keer plaatsen in een groep-3 koers.

Zijn origine kan men gerust royaal noemen. Hij is een product uit topdekhengst Love You en Encombevineuse (Workaholic). Die Encombeineuse is een driekwart zus van Quaro (Critérium des 3 Ans, Critérium des 4 Ans) en de halfzus van Avila (Critérium des Jeunes, Prix de l’Etoile) en Kinder Jet (Critérium des Jeunes). We zien ook een inbreeding op Speedy Crown (5×3), Speedy Count (5×4), Fandango (6×5) en Atus II (7×6).

Zijn eerste productie was de letter “G”. Hij heeft ondertussen 93 producten gegeven waarvan er zich 29 konden plaatsen. Een cijfer dat ongetwijfeld nog zal stijgen aangezien zijn jonge statuut als dekhengst. Zijn voorlopig topproduct is Geko De Rouaisse (14.710€, 1.16.2)

Paard in de veiling: Il Padrino (32)

Voltigeur de Myrt

Voltigeur De Myrt was een schitterende draver met maar liefst 1.406.277 euro in zijn spaarpot met een recorde van 1.10.3. Zijn grootste overwinningen kwamen er in het Criterium Des 4 ans en de Prix Rene Balliere. Daarnaast wist hij ook nog een tweede plaats weg te kapen in de Prix d’Amérique en de Gran Premio Lotteria.

Voltigeur stamt af uit een onwaarschijnlijke bloedlijn met maar liefst drie van zijn vier grootouders die een Prix d’Amérique konden winnen; Jag de Bellouet, Ténor de Baune en Dryade des Bois. Deze triologie is uniek in de moderne fokkerij en geeft garanties op excellente dravers.We zien een inbreeding op Vesubie III (5×4), Paleo(5×5), Floerstan (4×4), Star’s Pride (5×5), Roquepine (5×5) en Fandango (5×5).

Voltigeur de Myrt heeft 200 producten die een koersgerechtige leeftijd hebben waarvan er zich 83 wisten te testen, dit is inclusief de 2017-generatie (16 op 68 getesten). Dit is een gemiddelde van 42%, maar in zijn eerste twee jaargangen ging dit naar 49 en 54 procent. Deze geteste producten verzamelden gemiddeld 9.982 euro aan winsommen.

Paard in de veiling: Intact Pont Royal (31)